موذن های نامی ایرانی: رحيم موذن زاده اردبيلي
رحیم موذن زاده اردبیلی فرزند ارشد عبدالکریم موذن زاده اردبیلی، در سال 1304 شمسی در اردبيل به دنيا آمد. اذان گويي و نوحه خواني را از پدرش به ارث برد و تا آخر عمر راه او را ادامه داد. رحيم در اردبيل در مكتب ميرزا عزيز به فراگيري قرآن و عربي و ديگر كتب مشهوره آن زمان مشغول مي شود. پس از آن در مدرسه علوم حوزوی حاج ابراهيم به طلبگي روي مي آورد. همراه شيخ عبدالكريم در مساجد اردبيل نوحه خواني مي كرده و گاهي به شهرهاي اطراف و تالش هم مي رفته است. پس از هجرت شيخ از اردبيل به تهران، شيخ رحيم براي ادامه تحصيلات حوزوي به قم مي رود و همزمان با تحصيل، ظهرها در حرم حضرت معصومه(س) اذان مي گويد. سال 1329 خورشيدي پدر فاضل و دانشمندش را از دست مي دهد و در 25 سالگي به تهران آمده و جاي خالي پدر را در مسجد امام پر مي كند. شيخ هر روز ماه رمضان به مسجد ارگ مي رفته تا اذان بگويد و اذان به صورت زنده از راديو پخش شود. تا اينكه در سال 1334 خورشيدي شيخ رحيم موذن زاده اردبيلي در استوديو شماره 6 راديو و تلويزيون از مسئولان مي خواهد تا اذان او را ضبط كنند. و شيخ اذان ملکوتی را در حالیکه روزه بودند در دستگاه بيات ترك در گوشه روحالارواح اجرا مي كند. شيخ رحيم تا سال 1357 هر سال ماه رمضان براي تجديد اذان به تلويزيون مي رفته و اذان تازه اي مي خوانده است. دهه پنجم زندگي رحيم موذن زاده اردبيلي دوره گمنامي و فراموشي اوست. موذن زاده در برخي مساجد تهران مناجات و نوحه مي گفت و هر سال،در دهه عاشورا در مسجد اردبيلي ها به منبر مي رفت. جز خانواده و دوستان كمتر كسي پيگير اين ميراث دار بزرگ بود. تا اينكه در سال 72 با انتشار گفتگوي يك خبرگزاري با او همه متوجه شيخ رحيم مي شوند. گويا خيلي ها فكر مي كرده اند شيخ موذن در اوايل انقلاب دار فاني را وداع گفته. شيخ در سال 74 مبتلا به بيماري مي شود و در سال 84 بيماري سرطانش اوج گرفته و نهایتا در سن هشتاد سالکی، در ششم خرداد سال 84 دار فانی را ودا می گویند.
ایشان در اواخر عمرش به ناگاه با خبر تشرف به حج روبرو مي شود كه از سوي صدا و سيما ترتيب داده شده بوده و عليرغم ناراحتي مزاج و پيشرفت بيماري به سفر حج مي رود و به آرزوي ديرينه خود مي رسد. در مكه خدا را مي بيند و براي مسلمانان جهان در عرفات اذان مي گويد و هر چه اصرار مي كنند "اشهد ان علي ولي الله" را نگويد قبول نمي كند و با آن صداي رسا و ملکوتی، اذان را در گوشه روح الارواح در صحراي عرفات اجرا مي كند. "علي معلم دامغاني" از جمله كساني است كه در عرفات اين اذان را شنيده است: رحيم موذن زاده را در عرفات زيارت كردم و ايشان در آنجا براي آخرين بار اذان جاودانه خود را اجرا كردند كه بسيار مورد توجه حجاج قرار گرفت.
نظر شهرام ناظری درباره اذان مرحوم موذن زاده
فایل صوتی اذان رحیم موذن زاده اردبیلی
When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.